×

Gevel Mouton

Mouton Aalst: een vaste waarde in beweging

Indien u in de omgeving van Aalst bent opgegroeid, doet de naam "Mouton Aalst" of "Moutonges" zoals vele Aalstenaren zeggen,ongetwijfeld een belletje rinkelen. De speciaalzaak maakt dan ook al sinds de 19e eeuw deel uit van het Aalsterse stadsbeeld.

Een lange geschiedenis van ondernemende vrouwen

In 1850 kwam een jong, West-Vlaams gezin met zeven dochters naar Aalst. De zussen Mouton waren ondernemend. Het duurde dan ook niet lang voor zij op zoek gingen naar een manier om die ondernemingszin te uiten.

De oudste meisjes hadden een opleiding in de modesector achter de rug. In 1872 startten zij als zelfstandigen een hoedenwinkel in de Vrijheidsstraat, Gezusters Mouton. Dat was het begin van Mouton Aalst.

Langzaam maar zeker raakte de zaak bekend bij een breed publiek. De zussen Mouton leverden verzorgd en degelijk materiaal aan een eerlijke prijs. De zaak werd steeds bekender. Tevreden klanten bleven terugkomen. Dat succes liet de zussen toe hun assortiment uit te breiden.

Na een tijdje was het pand in de Vrijheidsstraat niet meer groot genoeg voor het succes van de gezusters Mouton. In 1892 verhuisde de zaak naar het grotere pand in de Kattestraat, waar u het vandaag nog steeds kunt vinden.

Traditie in een nieuw jasje

Mouton is vandaag nog steeds in handen van dezelfde familie. De ondernemingszin van de oorspronkelijke "gezusters Mouton" vindt u ook in de vierde generatie terug.

Huidig zaakvoerster Marijke Cordemans leidde Mouton bvba de 21e eeuw in. Mouton is vandaag in heel Aalst en ver daarbuiten bekend als de speciaalzaak voor ondergoed en nachtkleding, voor dames, heren en kinderen. Klanten komen van ver voor de uitgebreide Woodycollectie, de degelijke Schiessercollectie en de talloze andere merken.

Wat maakt Mouton vandaag zo bijzonder?

Een uitgebreid aanbod

U vindt bij Mouton het meest uitgebreide aanbod aan nachtkleding en ondergoed van de hele streek. Vooral de Woodycollectie is uitzonderlijk gevarieerd en uitgebreid.

Klantvriendelijkheid en een persoonlijke aanpak

Marijke leidt de zaak met oog voor de noden van de klant. Zij en haar team bieden u een persoonlijke, warme aanpak.

Jarenlange expertise

Het hele team van Mouton biedt u een jarenlange kennis van zaken, waardoor u steeds het juiste advies op maat krijgt.

Traditie én innovatie

Het team van Mouton weet traditie en innovatie perfect te combineren. In 2015 kreeg de winkel dankzij een grondige renovatie een frisser uiterlijk. In 2017 kreeg ook de website een grondige update. Voortaan vindt u het uitgebreide aanbod en de kwaliteitsvolle service ook online terug.

Wij hopen alvast u binnenkort te mogen verwelkomen!  

Bereikbaarheid

Bedrijfsinformatie:

Mouton BVBA
Kattestraat 79
9300 Aalst
BTW BE 0400.310.783